Помощник-треньорът в Ботев Пловдив Георги Чиликов заяви, че играчите на тима не са спазили указанията преди мача и това е довело до късния победен гол за Левски при 1:2 на „Георги Аспарухов“.

Бившият футболист на „жълто-черните“ Луис Педро донесе инфарктна победа за „сините“ с гол в 3-ата минута на добавеното време, но Чиликов смята, че това попадение спокойно е могло да падне и по-рано.

„Първо да честитим победата на Левски. Неприятно е в последната секунда, но ние допуснахме прекалено близо до вратата си отбора на Левски и е нормално да загубим. Дали в 93-ата или по-рано, но голът им се печеше“, каза специалистът в ефира на телевизия "Диема".

„Вкарахме гол, който ни успокои донякъде, но футболът се играе 90 минути. Не знам за какво напрежение може да се говори. Смешно е да се говори за такова. Удоволствие да се играе на „Герена“. Може би тези 3 мача за 7-8 дена оказаха своето влияние върху физическата форма на играчите.“

„Няма смисъл да правя анализ на всеки от головете. Те имаха над 10 удара, което означава, че сме играли твърде далече от тях“, допълни Чиликов.