Агентът на ФИФА Джанфранко Чикети обяви, че юношата на Левски Георги Янев е най-добрият полузащитник на своята възраст. Той добави, че 16-годишният младок попада в полезрението на няколко много сериозни отбора от Западна Европа, а един от тях е Ювентус.

„Янев е футболист с голямо бъдеще. Той е ход за бъдещето. В България момчето е сравнявано с Пирло. Той е капитан на националния отбор на България до 17 години и е част от школата на Левски, която е една от най-добрите в страната. Той е плеймейкър и има особени качества“, сподели Чикети в интервю за palermo24.net.

„Янев е един от най-добрите на неговата възраст, ако не и най-добрият. Мисля, че може да се справи много добре в Италия. Трябва обаче да бъде много търпелив и да изчака момента си за пробив в първия отбор. Това ще стане след няколко години“, добави агентът на ФИФА.

„Мисля, че Палермо е точното място, където Янев може да продължи своето развитие. Той е само на 16 години. Георги влиза в плановете на някои от топ клубовете в Европа, включително и на Ювентус, така че за Палермо ще бъде голям успех, ако го привлече“, каза още Джанфранко Чикети.