Четирима са новите футболисти, които започнаха подготовка с отбора на Спартак Вн днес. Това са вратарят Радо Станев, Иво Михайлов от Левски, Мартин Димов и Димитър Воденичаров от Славия. На следобедната тренировка се очаква да дойде Жеко Йорданов от Хасково. Ден повече почивка е дадена на сръбските футболисти в отбора Джукич, Иванович, Палавестрич и Савич. На този етап в Спартак се отказаха от услугите на двамата аржентинци и бразилеца, които се спрягаха за тима.

“Няма да се обвързваме с тях, тъй като те желаят направо да подпишат без проби, а и със сигурност ще имаме проблеми по уреждането им на работни визи”, заяви наставникът Атанас Атанасов.

До края на седмицата надеждите са да пристигнат и останалите футболисти желани от Орела. Става въпрос за футболисти на Левски, които да бъдат преотстъпени, както и такива, които може да разтрогнат на предстоящия арбитраж. Треньорът очаква защитник, халф и нападател. Спартак проявява интерес към Борко Стойчев от “сините”, но има проблеми по неговото картотекиране. В случай, че Десислав Русев най-после бъде уреден няма да се стигне до привличането на нападател. Има вариант Дарин Тодоров да бъде преотстъпен на друг отбор.

“Соколите” ще се готвят до 13-и януари във Варна, а след това до 23-и предстои лагер в Трявна. След завръщането си футболистите ще се включат в международен турнир в Албена.

Програмата на Спартак Вн за зимната пауза:

До 13 януари подготовката на Спартак Вн ще се провежда във Варна. По първоначален план, от 14 до 23 отборът ще бъде на лагер в Трявна. От 14-и до 22-и февруари предстои участие в международния турнир в Албена.

Контролни срещи на Спартак за зимната пауза:

19.01. – Янтра Габрово - Спартак Варна

23.01. - Светкавица Търговище – Спартак Варна

25.01. – Спартак Варна – Локомотив София, 14 часа, к.к. "Албена"

30.01. – Етър Велико Търново – Спартак Варна

06.02. - Несебър – Спартак Варна, 14 часа, Несебър

08.02. – Дунарея Румъния – Спартак Варна, 14 часа, к.к. "Албена"

23.02. - Добрич – Спартак Варна, 14 часа