Старши треньорът на Литекс Ангел Червенков отговори на журналистическите въпроси след първото занимание на тима за 2010 година. Наставникът обяви, че групата, която изведе днес на тренировка, ще бъде и тази, на която ще разчита за предстоящите тежки мачове през пролетта. Литекс влиза в новата година като лидер в класирането в А група.

„Добро е настроението, хубавото е, че всички са здрави, в настроение, работили са по програмите, които им дадохме. Има амбиция, да се повдига още нивото на работа, и всеки от тях да добави още от себе си за успехите на отбора,” заяви Червенков.

„Това ще са футболистите, на които ще разчитам. Върнаха се Венци Бенгюзов и Страхил Попов, те започват подготовка с отбора. Дормушали Саидходжа няма бъде част от отбора на Литекс през пролетта. Миранда, за когото се водят преговори, ще бъде футболист на Сливен. Останалите са тук, налице. Очакваме само Барт, който има ден закъснение, заради проблеми по летищата. На този етап няма да има нови футболисти. Никога не е излишно да има добри и класни състезатели, но на този етап, продължаваме с тези футболисти,” обясни треньорът.

„Доста неща има за коригиране, доста неща има да направя, така че отборът да изглежда още по-солиден, по-уверен, да играе по-динамичен футбол. Има да свършим още много работа, за да се чувства всеки един от тях сигурен в своите възможности и да ги развива,” каза още той.

„Целите, които им поставих, са да дадат най-доброто от себе си, да повишат още изискванията си към самите себе си. Да дадат всичко от себе си, всеки един ден, във всеки един мач, за успехите на отбора,” добави Червенков.

„Очаквам много възлови игри, много трудни срещи. Но аз очаквам нашият отбор още да повиши класата си и да играем динамичен футбол, който да радва хората,” продължи наставникът на „оранжевите”, но отново отхвърли идеята да има напрежение върху състава.

„Никога не е поставян пред нас въпросът за точков актив, за място в класирането. Ако играеш добре, ако печелиш, нормално е да трупаш точки. Ние ще направим всичко възможно, да задържим тази преднина.”

„Здравко Букарица е човек с много голям опит. Той е работил в Литекс, оставил е отлични впечатления. Това е само вътрешно разместване, Витомир Вутов също остава на работа в клуба, в детско-юношеската школа. Надявам се с опита си Букарица да вдигне класата на вратарите, и да играят те още по-уверено,” завърши Червенков, като представи новото-старо попълнение в треньорския си щаб – наставникът на вратарите Здравко Букарица.