Старши треньорът на Литекс Ангел Червенков нямаше как да е доволен от видяното по време на първата контрола от подготвителния лагер в Турция. „Оранжевите” загубиха с 2:3 от Партизан, но допуснаха цели три попадения във вратата си.

„Не можахме да спечелим първия си мач на турска земя, въпреки че създадохме достатъчно положения пред вратата на Партизан. Лошото е, че допуснахме три гола след наши технически грешки. Като цяло играта на отбора и през първата, и през втората част не ме задоволява. Това не бе лицето на Литекс, това не бе стилът на игра, който ние искаме да прокараме. Но не винаги човек има ден, отбор има ден, нещата не се получиха по начина, по който трябва да бъдат. Нямаше добра организация в изграждането на атаката, получиха се изключително много индивидуални грешки,” заяви наставникът на ловчанлии.

„Не ме притесняват толкова техническите грешки, интересуваше ме дистанцията, придвижването между отделните звена. В много голяма част от двубоя обаче, заради тези грешки се не получаваше качеството на игра. Трябва да се работи върху напасването между отделните играчи. Едно от нещата, които ме радват е, че наложихме един млад футболист, който се справи чудесно в центъра на терена (Георги Миланов). Най-доволен в днешния мач аз съм от двамата близнаци (Георги и Илия Миланови), всички други играха под своите възможности,” обясни Червенков спокойно.

„В нашия отбор има и натрупана умора. Всеки двубой, всяка играе важна, особено срещу съперник като Партизан. Но динамиката, която бих желал да видя, за съжаление не се получи. Надявам се в следващите мачове да се получи,” каза още той.

Червенков даде оценката си и за новото попълнение – вратарят Родриго Галато, който игра половин час като резерва:„Галато се включи за 30 минути, за това време човек не може да даде генерална оценка. Мисля, че той бързо се внедрява в отбора, стоеше стабилно в минутите, в който бе на терена и не бе виновен за третия гол.”