Вече стана ясна програмата за лятната подготовка на отбора на Черноморец, като остава да се уточнят само някои подробности. Футболистите ще останат и ще тренират в Бургас десетина дни след края на сезона. Това се налага поради очакваните играчи, които ще пристигнат на проби още през другата седмица. Старши треньорът Димитър Димитров предвижда в периода до 25 май да се изиграят няколко контроли, за да може да прецени качествата на играчите, които през следващия сезон може да обличат синия екип на бургаските „акули”.

След това играчите ще излязат във ваканция, която ще продължи до 23 юни. За същата дата от 10.00 часа ще бъде насрочена и първата тренировка на отбора за новия сезон. В процес на изясняване са и лагерите, които отборът ще проведе по време на подготовката си. Първият ще бъде в България, като вариантите са няколко, като сред възможностите са традиционният Велинград и други опции. Вторият подготвителен лагер най-вероятно ще е в чужбина, като ще се избира между Австрия и Германия.

По време на периода Димитров е предвидил да се изиграят десет контролни срещи, като желанието на треньора е по-голямата част от тях да са срещу класни съперници. До края на идващата седмица ще бъдат уточнени както точните дестинации за подготовка на отбора, така и съперниците за контролните мачове.