Черноморец започна подготовката си за новия сезон. Помощник треньорите Илия Груев и Йончо Арсов изведоха на първо занимание за 2010 г. 21 футболисти. Мениджърът Красимир Балъков отсъстваше поради ангажимента си към международен семинар в София, където е поканен като един от водещите лектори.

„Акулите” започнаха с бегова работа на стадион „Черноморец”, тъй като на „Лазур” е в ход подмяна на изкуствения терен с естествен. Заради претърпени леки лекарски намеси по време на зимната пауза, в първите два-три дни от подготовката на облекчен режим ще се готвят португалецът Марсио Нуно и Мартин Тошев. В отбора се завърна нападателят Георги Божилов, който през първия полусезон беше преотстъпен на Локомотив Пловдив.

От есенния състав липсваха трима - Светлин Симеонов, Шенер Ремзи, а изпълнителният директор Фреди Бобич преговаря за трансфер на сърбина Александър Стоймирович в германски клуб.

„Краси Балъков ви праща специални поздрави и се извинява, че не може да говори пред вас на първата тренировка. Предстои той да даде специална пресконференция, на която ще говори по-обстойно за трансферната политика и конкретно за новите попълнения в отбора”, обърна се помощник треньорът Илия Груев към журналистите, чийто интерес беше насочен най-вече към това, дали привличането на бразилеца Даксон от Локомотив Пловдив е сигурно.

Груев похвали футболистите, че са се върнали в отлично кондиционно състояние след празниците. „Всеки явно съвестно си е изпълнявал задълженията по раздадените индивидуални програми, след като не само нямаме футболисти, които са качили килограми, а напротив – момчетата са запазили теглото си, а някои дори са го и свалили, както показа безпристрастният кантар”, констатира асистентът на Балъков.