Николай Кръстев отбеляза първите два гола в контролата срещу „Чепинец” Велинград. Другите три бяха дело на Стефан Тошков, Леандро и Иван Цанков.

Мачът се игра при голям интерес в град Ракитово на отлично подготвен терен при температура около 26 градуса. В първия контролен мач наставникът Димитър Димитров заложи на две различни формации в двете полувремена на двубоя. През първата част на терена излязоха – Чвороичв, Трайков, Кръстев, Ковачев, Пенев, Мишел, Траянов, Цонков, Т. Димитров, Божилов и Любенов. В 3-та минута Чепилов замени, получилия травма Тодорин Димитров.

Още от първите минути отборът от Бургас упражни силен натиск пред вратата на аматьорите от Велинград, но първото сериозно положение бе пред вратата на Чворович, когато нападател на Чепинец остана очи в очи с вратаря и само отличната реакция на стража на „акулите” предотврати сигурен гол.

След този пропуск за домакините, играчите на Херо вдигнаха оборотите и набързо организираха три четири образцови атаки, но пропуски в завършващата фаза направиха Божилов, Кръстев и Ковачев. В 16-та минута Любенов центрира отляво, Кръстев надскочи всички и отбеляза първото попадение в срещата.

Малко по-късно отново той можеше да увеличи разликата, но ударът му мина край вратата. В 44-та минута отново Любено проби и центрира, а Кръстев отбеляза втория си гол и даде добър аванс на своя отбор преди почивката.

И втората част премина под диктовката на по-подготвения и класен тим на „Черноморец”. След почивката в игра влязоха – Стоянов, Ангелов, Николов, Дянков, Фиданин, Цанков, Андонов, Караканов, Жеков, Тошков, Леандро и Ремзи.

Стефан Тошков в 53-та минута с глава засече отлично центриране на Леандро и покачи на 3:0. Самият атакуващ халф от Бразилия, който е на проби в отбора отбеляза четвъртия гол след подаване на Димитър Андонов. Крайното 5:0 оформи Иван Цанков след самостоятелен рейд в наказателното поле на Чепинец.

След мача треньорският щаб на „акулите” благодари на своите колеги от Велинград и техните футболисти за проведената контрола, която е от важно значение в подготвителния период за турнира на УЕФА Интертото Къп за бургаския отбор.

В двубоя взеха участие всички футболисти на отбора с изключение на Марсио, който се подготвя на облекчен режим, но от сряда започва тренировки със съотборниците си. Другият отсъстващ бе бразилецът Дуду, който днес премина ядрено-магнитен резонанс в столицата. При изследването се оказа, че таранът няма сериозна травма. Той ще почива и ще се готви във фитнеса в продължение на седмица, след което ще поднови тренировки. Очаква се той да е напълно възстановен до десетина дни.

В мача травма получи Тодорин Димитров, който обърна глезен и ще пропусне тренировките на отбора до края на седмицата.

Следващата проверка на синьо - белите е срещу отбора на „Ботев” Пловдив. Мачът ще се играе отново в Ракитово на 28 юни – събота от 18.30 часа.