Трима бразилски футболисти дойдоха днес на проби в Черноморец, а още един се очаква да пристигне във вторник, съобщава БТА.

Бургазлии стартираха днес лятната си подготовка, тъй като ще участват в турнира Интертото, а новите български играчи също са трима.

Само един чужденец и едно българско попълнение имат договори с Черноморец - това са нападателят Едуардо да Силва-Дуду и централният защитник Мартин Ковачев от Дунав (Русе). На проби пристигнаха нападателите Уилям Ферейра и Мишел Мошкидо, а утре пристига и Леонардо дош Сантош, който играе като ляв халф.

Двамата български футболисти, които ще преминат проби, са 20-годишни. Това са Димитър Андонов от Свиленград и Георги Божанов от Локо 101 (София). Андонов е халф, а Божанов - крило.

Македонският халф Ванчо Траянов в момента е в Пловдив и утре ще се присъедини към „акулите” направо на лагера във Велинград. Тогава трябва да дойде и Костадин Дяков, който е болен.

26 души се събраха днес на първото занимание на отбора, като освободените в сравнение с миналогодишния състав са Никица Кошутич и Емил Тодоров-Зелето.

В клуба пък пристигна покана от вицешампионите на Азербайджан - Олимпик (Баку), за контролна среща. Азерите ще бъдат на подготовка у нас в периода 27-и юни- 8-и юли и търсят съперници за този период. Треньорът Димитър Димитров-Херо все още не е отговорил, но най-вероятно ще се откаже от възможността, тъй като програмата на отбора е ясна отдавна.