Отборът на Черноморец Бургас записа равенство - 1:1 с Винтертур, в контролна среща, която се игра в Сиде, Турция. По-голямата част от мача бе изгледан от треньорския щаб на ЦСКА, сред които бяха Милен Радуанов, Светльо Петров и Емил Костадинов. Спарингът бе запечатан на видеоносител и от оператора на “червените”. “Акулите” най-вероятно ще бъдат разучавани от ЦСКА, тъй като двата тима ще се сблъскат още в 17-я кръг на А група.

Швейцарците започнаха по-активно двубоя. Първото полувреме бе изцяло за Винтертур. В 15-та минута Биели излезе на добра позиция, но се засуети и след удара вратаря на Черноморец изчисти. Малко преди почивката обаче Винтертур успя да излезе напред в резултата. В последната минута от първата част Антич засече отблизо центриране в наказателното поле за 1:0.

Антон Велков не направи смени на почивката, а остави в игра титулярните 11, с които стартира мача: Борел, Филипов, Терзиев, Хайри, Старокин, Андреев, Паланков, Савио, Крумов, Муитис и Тошев.

След почивката “акулите” се опитаха да наложат натиск, но изравнителното попадение дойде едва в края на спаринга. В 88-та минута след подаване в наказателното поле, почти от легнало положение Койта успя да довкара във вратата на швейцарците за крайното 1:1.

В следващата си контрола Черноморец ще се изправи срещу втородивизионен румънски тим. Двубоят е в понеделник.