Черноморец Бургас постигна драматична победа с 2:1 като гост на Берое в мач от четвъртия кръг на А група и по този начин бургазлии закотвиха старозагорци на дъното в А група. „Акулите“ записаха първа победа в Стара Загора, а Берое вече е с четири загуби от началото на сезона.

На стадиона под Аязмото отборът на Димитър Димитров Херо взе трите точки след страхотна драма и победен гол на Траян Дянков в продължението.

Първото полувреме на мача няма да бъде запомнено с много голови ситуации , след като и двата тима залагаха на сигурна игра в центъра на терена и не поглеждаха смело към противниковата врата. В 39-тата минута играчите на Берое създадоха най-красивата ситуация в двубоя, когато след центриране на Абушев Петър Димитров засече мощно топката със странична ножица и само прекрасната намеса на вратаря на Черноморец Стоян Колев предотврати гола. Само минута преди играчите да се приберат за почивка в съблекалните, съставът на Берое остана с човек по-малко, след като Петър Димитров си изкара два жълти картона само в рамките на три минути.

 Втората част на мача започна с натиск на гостите, които вече с човек повече на терена започнаха да търсят гола по-упорито и в 50-тата минута се стигна до първото попадение. След центриране на Жужу в наказателното поле Асис би оставен непокрит и добута топката до голлинията.

До края на двубоя играчите на Черноморец се скъсаха да пропускат чисти голови положения и това можеше да им излезне много скъпо. В 90-тата минута съдията Христо Ристосков отсъди дузпа за Берое след нарушение срещу Абушев. Зад топката застана влезналият като резерва Златинов, който с удар в долния ляв ъгъл прати топката в мрежата на Стоян Колев.

В даденото четириминутно продължение „акулите” от Бургас все пак успуха да се доберат до трите точки,  като герой в мача се превърна Траян Дянков, който след центриране се оказа най-съобразителен в получилото се разбъркване и отбеляза победното попадение.