Черноморец Бургас победи с 5:2 деветкратния шампион на Австрия Тренквалдер Адмира, който е наследник на добре познатия тим в исторически план тим на Адмира Вакер и сега се състезава във втора дивизия, съобщи за Гонг пресдиректорът на акулите Евелин Кузманов.

Снажните австрийски футболисти бяха изненадани още при първата сериозна атака към вратата им, когато Муса Койта центрира и Лис Мутис с глава технично забоде топката в мрежата за 1:0.

Последваха силни минути за бургаския тим, който отново опита да застраши вратаря на Адмира. В 19-та минута Койта получи добър пас, напредна в наказателното поле и по диагонала направи резултата 2:0.

Само четири минути по-късно и Пламен Крумов записа името си сред голмайсторите. След самостоятелен рейд отдясно той с прехвърлящ удар направи резултата класически.

До края на полувремето пред двата отбора се откриха по няколко възможности за промяна в резултата, но вратарите бяха на местата си.

През второто полувреме картината не се промени. Черноморец Бургас продължи да бъде по-активният отбор на терена и принуждаваше именития си съперник да се брани.

В 52-ата минута младокът Бранимир Костадинов напредна отляво, излъга прекия си пазач и центрира в наказателното поле, а Муса Койта с летящ плонж заби топката под напречната греда за 4:0.

След гола старши треньорът Антон Велков направи поредица от смени и пусна в игра останалите свои футболисти.

При едно разбъркване в наказателното поле на бургаския тим в 75-ата минута, топката срещна тялото на бранител в черен екип, рикошира коварно и спря зад вратаря Борел.

След този гол австрийците погледнаха по-смело към вратата на бургазлии и в 82-ата минута намалиха до 4:2, не без решителната помощ на турския главен съдия, неотсъдил явно нарушение срещу Цонков пред наказателното поле.

Веднага след изпълнението на началния удар от центъра след гола, точно потърпевшият халф Цветомир Цонков изскочи очи в очи с вратаря на австрийците и с техничен удар фиксира крайното 5:2.

След проверката изпълнителният директор на клуба Джан Пиеро Персикети и мениджърът Душан Буковац, които са в лагера на отбора, поздравиха треньорския екип и футболистите за добрата игра и престижната победа.

Мачът на акулите бе наблюдаван от треньорите на три български клуба. На трибуните на стадиона в Сиде бяха Емил Велев, Милен Радуканов и Семир Селимински.

Следващата контрола на Черноморец Бургас, която е и последна, е в петък, когато съперник на тима на Тони Велков ще бъде елитния норвежки Бран Берген.