Бургаският Черноморец е на път да реализира изненадващ трансфер. Воденият от Димитър Димитров-Херо тим по всяко вероятност ще привлече игралият в Левски бранител Шакиб Бензукан.

Скандалният мароканец, който причини доста главоболия на „сините“ с неспазването на тренировъчния режим, тепърва ще трябва да се разбира с ръководството на „акулите“ за личните се условия. Очаква се двете страни да приключат успешно преговорите, след което Бензукан ще се присъедини към подготвителния лагер на тима.

С левски африканският футболист стана шампион на България за 2009 година, като има и две суперкупи срещу името си – за 2007 и 2009 година. Той бе привлечен от „сините“ през 2007 година и до януари 2011 година, когато договорът му прекратен по взаимно съгласие, записа 34 мача. Престоят на Бензукан на „Герена“ бе белязан от редица контузии, а също и от немалко скандали, в които той се забърка заедно с тогавашния си съотборник Юсеф Рабех.

"Сега пристигам от Мароко и отивам в Бургас. Нещата станаха чрез мениджъри и така... България ми е почти като втори дом. Играх 4 години тук и знам езика, познавам хората. Чувствам се добре в страната и ще видим какво ще стане", заяви пред ТВ7 27-годишният Бензукан при пристигането си на летище София.