Черноморец победи Миньор Перник с 1:0 в мач от 21-вия кръг на А група. По този начин „акулите“ записаха втора поредна победа и в същото време доста утежни положението на тима от Перник в неговата борба за оцеляване.

Единственият гол на стадион „Миньор“ падна още в 3-а минута. Ванчо Траянов подхвана атака отдясно, намери непокрития Арно в наказателното поле, той стреля, Пейков изби, но топката попадна отново в Арно, който вече необезпокояван вкара за 1:0.

До края на първото полувреме положенията пред двете врати липсваха и минималната преднина на гостите се запази.

След почивката Миньор натисна своя съперник в опит да стигне до изравнителен гол. Атаките пред вратата на Стоян Колев станаха все по-чести, но вратарят на „акулите“ се справяше.

Най-опасното положение за Миньор бе в 54-а минута, когато Маду изведе Петър Петров очи в очи със Стоян Колев, но ударът му бе в тялото на вратаря. За Черноморец пък Преслав Йорданов се озова очи в очи с Пейков, но ударът му бе спасен.

В класирането Черноморец се изкачи поне временно на седмо място с 33 точки, изпреварвайки Локо Пловдив. Миньор пък остава на 14-а позиция с 16 точки, на 4 от спасителното 12-о място, на което в момента е Локо София.