В ранния следобед отборът на Черноморец пристигна в Кюстендил, където ще се подготвя за двубоя с Пирин Благоевград в сряда. Играчите на Херо се настаниха в спа хотел Стримон в центъра на града и веднага се отправиха за стадиона, където проведоха първата си тренировка. Групата на „акулите” наброява 20 футболисти, като непосредствено преди срещата в сряда от нея ще отпаднат двама души.

Преди началото на заниманието Димитър Димитров, който очакваше отбора от предния ден, направи десетминутен разбор на слабостите допуснати в мача с Видима Раковски. След това треньорът обърна сериозно внимание на предстоящия съперник Пирин Благоевград. Димитров изгледа мача в Пловдив между „канарчетата” и „орлетата” и с пресни впечатления направи анализ на силните страни на благоевградския тим. Особеното което Херо не спести на своите футболисти е амбицията и хъсът, с който играе отборът до последния съдийски сигнал. Пред своя публика в сряда Димитров очаква много мобилизирани домакини, които макар и новаци в групата, не случайно са сред първите отбори в класирането.

След разбора играчите направиха кратка тонизираща тренировка, която премина при подчертано висок интензитет. На облекчен режим тренира единствено капитанът на отбора Пламен Крумов, който има болки в крака след мача с Видима. Голмайсторът на „акулите” обаче е готов да стисне зъби и да излезе в сряда, за да поведе своите съотборници.