Славия не успя да победи гостуващия Черноморец и стигна само до равенство 1:1 в срещата помежду им от 22-ия кръг на А група. „Белите“ имаха леко предимство при ситуациите за гол, но не съумяха да ги оползвотворят, въпреки че 30 минути играха с човек повече на терена след изгонването на Жереми Фо-поре за 2 жълти картона.

В 19-ата минута на срещата феновете станаха на крака и ръкопляскаха в продължение на минута, за да покажат подкрепата си към Стилиян Петров, а футболистите на Мартин Кушев излязоха за мача със специални фланелки, с които също пожелаха на капитана на националния ни тим бързо оздравяване.

Първите минути на срещата преминаха в бавно и спокойно темпо, като и двата тима играеха предпазливо. В 11-ата минута обаче домакините успяха да открият изненадващо след изпълнение на пряк свободен удар. Петър Димитров бе спънат отдясно близо до наказателното поле, Владислав Златинов центрира към далечната греда, където Живко Желев бе оставен сам и от 7-8 метра с глава прониза долния ляв ъгъл на плонжиралия Стоян Колев.

След гола „акулите“ вдигнаха оборотите, като първо Яник Боли изпусна отблизо с глава след центриране на Жереми Фо-поре отляво. В 23-ата минута обаче гостите стигнаха до изравнително попадение, като Аатиф Шаешу открадна една топка в центъра, напредна и от дъгата на наказателното поле прати кълбото неспасяемо в долния десен ъгъл на Стефано Кунчев.

Вратарят на Славия можеше да сбърка фатално в 29-ата минута, след като в опита си да изрита напред една върната към него топка се размина с нея, но за негово щастие наблизо нямаше футболисти в синьо.

В 37-ата Шаешу отправи мощен удар от воле извън наказателното поле, а стражът на „белите“ само изгледа как топката премина на сантиметри от дясната му греда.

В самия край на полувремето Петър Димитров опита да вкара с акробатично изпълнение след центриране на Радослав Димитров, но Стоян Колев със сетни сили изби топката, която летеше към левия му горен ъгъл.

В началото на втората част гостите останаха с човек по-малко. Декорираният в жълто през първата част Жереми Фо-поре фаулира откъсващия се Петър Димитров и главният съдия Георги Димитров го отстрани от игра, с което си навлече гнева на треньора на Черноморец.

След изгонването футболистите в синьо се прибраха дълбоко в своята половина, но Славия така и не успя да упражни по-сериозен натиск.

Парадоксално най-чистото положение за гол до края на мача бе в полза на Черноморец и дойде в 85-ата минута. Неубедителният в този мач Кунчев се сблъска с Живко Желев при една висока топка, влезлият като резерва Балджийски от „акулите“ стигна до нея и стреля силно, но Даниел Златков изчисти от голлинията.

Спечелената точка остави Черноморец на 2-ата позиция с 47 точки, колкото има и 3-ият Литекс след успеха с 3:1 над Ботев Враца. Славия пък се смъкна до 7-о място с 40 точки, колкото има и 6-ият Черно море.