Спортно–техническото ръководство на Черноморец уреди контролна среща с тима на Несебър. Мачът е в сряда от 18.00 часа на стадиона в курорта Слънчев бряг.

Контролата ще бъде проверка за новите футболисти, които ще преминат пробен период в бургаския тим. С отбора от два дни тренира сенегалецът с португалски паспорт Диоп. Той е на 22 години, централен нападател и е играл във втора дивизия на португалското първенство.

По-късно днес се очаква да пристигне и бразилец, за когото се знае, че притежава добри качества и е офанзивен полузащитник. Той е един от играчите, които треньорът Димитър Димитров наблюдава по време на визитата си в Португалия.

В контролата се очаква да вземат участие и още няколко футболисти, които ще се опитат да впечатлят наставника на „акулите”.

За четвъртък Димитров е планирал последната тренировка на отбора. На играчите ще бъдат направени физически тестове, след което те ще бъдат пуснати в лятна ваканция до 23 юни.

Както вече стана ясно, Черноморец изпрати заявка за участие в турнира на УЕФА Интертото и очаква решение по този казус.

Междувременно се разбра, че победителят от конкурса за ново лого на Черноморец ще стане ясен в четвърт. Седемчленна комисия разглежда в продължение на няколко часа над 150 проекта от 58 автори, които взимат участие в конкурса за новата емблема, която от следващия сезон ще стои на фланелките на футболистите от представителния отбор на Черноморец.

В комисията участват изпълнителният директор на Черноморец Добромир Горбанов, члена на съвета на директорите Ивайло Николов, заместник кмета по въпросите на здравеопазването и спорта д-р Лорис Мануелян, главният архитект на Бургас Веселина Илиева, легендата на Черноморец Тотко Дремсизов, представители на медиите, фенове.

Авторите на много от разработките са проявили творческо виждане и са вплели в своите проекти символите на Бургас, морето и футбола в града. Феновете държат в новия официален знак на клуба да намери място и „акулата” като неотменна част от символиката на движението на привържениците на Черноморец.

След обстойното разглеждане и анализиране на предложенията, комисията реши да проведе още едно свое заседание, на което ще обсъди повторно част от подадените проекти, които в най-пълна степен отразяват вижданията за лого на клуба, след което ще вземе решение, коя от разработките да бъде избрана за официален знак на клуба.