Футболистите на „акулите” проведоха първата си тренировка за седмицата на стадион „Лазур”. Игралното поле на спортния комплекс бе в перфектно състояние, въпреки проливния дъжд който се изсипва над Бургас през целия ден, а перфектният дренаж позволи тренировката да се проведе при отлични теренни условия.

Трима от играчите на бургазлии пропуснаха тренировката. Енис Хайри се възстановява след артроскопия на менискус. Той преминава специален курс на терапия, който има за цел да възстанови футболиста възможно най-скоро. Това ще стане до края на този месец, след което Енис ще възобнови тренировки.

Матиас Морис премина преглед в Германия и също не тренира с отбора. Той също ще премине интензивен курс на възстановяване, но със сигурност пропуска мача в Мездра. Орлин Старокин е значително по-добре, но изпитва болки в контузеното бедро и също е под въпрос за предстоящия шампионатен сблъсък.

Добрата вест от отбора е, че Мартин Тошев се включи в тренировките на пълни обороти. Той получи травма в контролата със Спартак и бе заменен принудително още в 16 минута на двубоя, но след двата почивни дни, нападателят се чувства добре и тренира пълноценно.

Всички останали футболисти са здрави и тренират под ръководството на Красимир Балъков. Тази сутрин отборът изгледа видеозаписи от мачове на „Локомотив” Мездра, като треньорите направиха в детайли разбор на силните и слаби страни на съперника в следващия кръг.

Днес след обяд отборът ще направи поредната си тренировка преди мача в събота.