Черноморец Бургас направи грешна стъпка по пътя си към евротурнирите, след като завърши 1:1 с Локомотив София в среща от 29-ия кръг. На стадион „Лазур“ в Бургас домакините позволиха на столичните „железничари“ да открият резултата в края на първото полувреме, което се оказа решаващо за изхода на мача. Аатиф Шаешу изравни за тима на Димитър Димитров след почивката, но многото пропуски пред вратата на Валентин Галев лиши „акулите“ от ценни 3 точки.

Двубоят премина изцяло под диктовката на домакините, които още от първите минути на срещата сериозно натиснаха тима на Антон Велков. В 8-ата минута Яник Боли имаше чудесна възможност да открие, но ударът му с глава от 2 метра бе избит блестящо от Галев. През тази част Шаешу, Жереми Фо-поре и Борислав Балджийски също опитаха късмета си, но ударите им или бяха неточни, или попадаха в ръцете на Галев.

Противно на логиката гостите от София първи стигнаха до гол. След добре проведена контраатака Антонио Павлов се откъсна сам срещу Стоян Колев, пробяга 30 метра с топка в крака и стреля под плонжа на вратаря за 0:1. Попадението шокира „акулите“, които не успяха да създадат нищо съществено до края на първата част.

След подновявенот на играта само две минути бяха необходими на Черноморец да постигне това, което не успя да стори за цяло полувреме. В 47-ата Галев трябваше да се справя с канонада от удари към вратата си, като отрази два последователни опита на Ангел Терзиев. Отскочилата топка се озова в краката на Шаешу, който с мощен удар под напречната греда изравни резултата.

Попадението обаче не оказа негативен ефект върху Локомотив, който постепенно изравни играта на терена. Димитър Димитров пък бе видимо недоволен от представянето на своите футболисти и извърши всичките си смени в рамките на 4 минути.

В добавеното време на мача „железничарите“ имаха шанс съвсем да откажат бургазлии от борбата за място в Европа, след като резервата Владимир Манчев се измъкна очи в очи с Колев, но се подхлъзна тъкмо преди да стреля към вратата.

Равният резултат остави Черноморец на 2 точки зад Левски, който заема 3-ото място с 59 точки. „Акулите“ ще трябва да се надяват Светкавица да сътвори истинско чудо в последния кръг, като тимът от Търговище трябва да не губи гостуването си на „сините“. В същото време пък тимът на Херо трябва задължително да победи Монтана.

От своя страна Локомотив София се спаси от изпадане и остава твърдо на 13-о място с 21 точки. За оцеляването на „червено-черните“ в елита роля изигра и разгромният успех на Левски с 6:1 над Видима.