Новият участник в А група Черноморец Бургас започна своята лятна подготовка днес. С група от 32-ма състезатели помощник треньорът Диян Петков отведе „акулите” във Ветрен, където футболистите тичаха във местния парк. Той пое групата, поради отсъствието на титуляра на треньорския пост Димитър Димитров-Херо, който бе възпрепятстван и трябваше да наблюдава юношите на Поморие в мача им за републиканско първенство срещу столичния Славия. Нямаше го и помощникът Алекси Желязков, който е в София на изпит за треньорски лиценз ПРО.

“Колегите са възпрепятствани и отсъстват от първото занятие, но твърдо си остават в щаба,” отсече Диян Петков. В треньорския щаб официално влиза Любомир Шейтанов, който ще отговаря за вратарите.

Новите футболисти засега са точно десет. Шестима от тях идват от Португалия. Това са Нелсон Кампо, Луиш Пинто, Марсио, Катю и Седрик Мимбала. Всички те са португалци с изключение на Катю, който е от Гвинея Бисау, малка държава, в която има колония от жители с португалски произход.
Gong.bg научи, че на проби е и българинът Александров, който за последно е играл в ниските португалски дивизии. Той е син на бившия ляв защитник от 80-те година на ЦСКА Александър Александров. Вече анонсираните няколкократно Тодорин Димитров от Дунав и Костадин Дяков от Родопа също са в отбора.

Привлечени са още Радомир Тодоров и Георги Караканов от Нафтекс. Утре се очаква към отбора да се присъедини и Иван Чворович, който има контракт с „шейховете”, но поради статута си на чужденец няма право да играе втора година в Източната Б група и поради тази причина почти сигурно ще подпише с Черноморец.

В тима се чака и анонимен нигериец. Днес въпросният състезател трябва да подсили „сините”, не неговото име е забулено в мистерия. Клубните шефове на този етап не желаят да разкриват подробности за играча, докато той не подпише договор. Засега няма вероятност други двама играчи от Нафтекс в лицето на Цветомир Валериев и Велин Дамянов да акостират в състава на Димитър Димитров – Херо.

Напусналите са трима – Станимир Вълков, Пейчо Делиминков и Тодор Попов.

На футболистите от Черноморец им предстои да минат медицински прегледи. Задължително всеки от 32-мата ще се качи и на кантар, за да се уточни моментното му тегло.

От 27 юли бургаският тим заминава с за две седмици на лагер във Велинград. Престоят там ще бъде до 12 юли. Предвижда се и втори лагер, който ще бъде от 17 юли до 2 август в Сливен. До заминаването за първия лагер групата на черноморци трябва да бъде редуцирана до 25 състезатели.

Очаква се в близките дни да бъдат подновени договорите на опитните Николай Кръстев, Митко Трендафилов и Емил Тодоров.

Преди първата тренировка шефовете на Черноморец почерпиха с кафе и безалкохолни напитки представителите на бургаските медии, а на футболистите им бяха предоставени торта и няколко бутилки шампанско.