Черноморец Бургас постигна много трудна победа с 2:1 при домакинството си на Славия от осмия кръг на А група. По този начин „белите” прекъснаха серията си от четири поредни успеха.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха още в 1-та минута на мача, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Славия, Радослав Димитров засече топката в собствената си врата.

Домакините имаха надмощие до края на първото полувреме и можеха да увеличат своята преднина, но Стефано Кунчев направи няколко много добри спасявания. В 42-та минута Дянков изведе в добра позиция Фернандес, който стреля с глава, но Кунчев успя да избие с левия си крак топката в корнер.

Черноморец стигна до втори гол в срещата в 43-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Славия, Хайри бе изпуснат от защитата на белите и стреля, но Кунчев изби, след което при добавката германецът не сбърка и направи резултата 2:0.

Славия успя бързо да се върне в мача, след като в 48-та минута Илия Илиев стреля отдалеч, но топката се спря в краката на Колев, който остана сам очи в очи срещу Борел и вкара за 2:1.

Футболистите на Черноморец имаха няколко отлично възможности да решат рано мача, но Стефано Кунчев направи блестящи спасявания и запази интригата в мача.

В 62-та минута Дянков отправи хубав удар по посока на вратата на Славия, но Кунчев изби топката, след което тя срещна десния стълб.

Тошев и Марсио на два пъти излизаха в добри ситуации срещу Кунчев, но той демонстрира чудесен рефлекс.

Все пак силите на футболистите на Славия не стигнаха за изравнителен гол и „акулите” се поздравиха с победата.

Черноморец се изкачи на трето място с актив от 18 точки, а Славия остана на пета позиция с 15 точки.