Жалбата на изпълнителния директор на Черноморец Тодор Хинков неочаквано донесе наказание от един мач и 3000 лева глоба на играча неговия клуб Георги Караканов.

Хинков се оплака пред Дисципа от грубо отношение на полицията след срещата Пирин – Черноморец в Благоевград от междинния 19-и кръг на А група.

След изслушване на делегата, помощник съдията Трифонов и старши треньора на Черноморец Димитър Димитров - Херо, обаче бе установено, че органите на реда са действали по предварително утвърден план за охрана.

Установи се, че има нарушение, извършено от Тодор Хинков, който не е изпълнил полицейско разпореждане и по тази причина Дисциплинарната комисия не може да вземе отношение, тъй като не е в прерогативите й.

В хода на изясняване на фактите бе оказа, че играчът на Черноморец Георги Караканов е нанесъл обида на служебни лица, които е псувал, поради които Дисципът му наложи въпросната санкция.


Четирима играчи бяха наказани след 20-ия кръг:

Радослав Анев (Славия) – 1 мач и 250 лева

Явор Въндев (Локомотив Пловдив) - 1 мач и 300 лева

Георги Аврамов (Ботев Пловдив) – 1 мачи 250 лева

Мирослав Ризов (Пирин) – 1 мач и250 лева


По доклад футболен клуб Вихрен Сандански е наказан с 1000 лева за хвърляни предмети по време на двубоя с Видима Раковски.