Влезлият в А група Черноморец (Бургас) може да търси място сред първите шест тима, ако клубът направи добра селекция. Това разкри наставникът Димитър Димитров – Херо на специална пресконференция, на която бе дадена оценка за свършеното в тима през сезона 2006/2007, в който „сините” завършиха на първо място в Източната Б група. “Мен ме задоволява място в първата шестица на А група, но зависи от селекцията, която ще направим. От друга гледна точка, се иска също време и търпение. Конкретно за изминалия сезон трябва да призная, че годината беше тежка. Не крия, че отборът трудно бе изграден. Факт е, че в първите ни мачове имаше напрежение, но на полусезона нещата се промениха. Трябва да отбележа, че имахме достойна конкуренция за първото място в лицето на градския ни опонент Нафтекс”, заяви Димитров.

Специалистът коментира, че на дневен ред се работи главно върху селекцията. На този етап сигурно ново попълнение е единствено анонсираният още през зимата Костадин Дяков от Левски. “Търсим качествени играчи. Тези, които гледаме в чужбина, са свободни агенти и ни излизат без пари, за разлика от българските играчи, чиито цени са твърде високи” - съобщи Херо. Той добави, че проявява интерес към тарана Георги Чиликов. Футболистът в момента се намира в Бургас и според Димитров има желанието да се присъедини към селекцията от нови играчи в Черноморец. Проблем обаче може да се окаже двугодишният договор на Чили с португалския Насионал /Мадейра/. Според запознати той може да заиграе в Бургас като преотстъпен. В същото време стана ясно, че почти сигурно трима португалски футболисти ще заиграят от лятото в бургаския клуб.

Димитър Димитров потвърди, че в отбора твърдо остава ветеранът Митко Трендафилов. “Той вероятно ще остане при нас, но статутът му на играч ще бъде променен. По-скоро ще помага при нужда, отколкото да излиза титуляр във всеки мач.”

Думата взе и Тодор Хънков – изпълнителен директор по спортно-техническата част. “Благодаря на Херо за усилията, които положи. Не ни беше лесно, но той си свърши работата. През цялата година ни съпътстваха много трудности. Иначе отборът го направихме за кратко време. Заложихме предимно на имена, отколкото на колектива. Смятам, че с потенциала, с който разполага отборът, заслужено влязохме в А група” - каза той.

Очаква се на предстоящата сесия на Общинския съвет да бъде увеличена докладната записка към стадион Черноморец с 25 млн. лева и така тя да нарасне двойно. Според изпълнителният директор в завършен вид капиталът на ПСФК Черноморец ще бъде около 75-80 млн. “Гарантираме, че участието на общината няма да бъде под 34%. Ако всичко е наред и оценката бъде одобрена, до 2 месеца започваме изпълнение на задачите. Твърдо сме решени Бургас да има нов спортен център, а стадион Черноморец да стане най-модерният в България. Знаете, концесията е развалена и Ивайло Дражев няма да си върне стадиона.

Бъдете сигурни, че съоръжението ще бъде сринато до основи. Ще се изградят всички съвременни средства за комуникации, а капацитетът ще е за 25 000 седящи места. Ще има възможност тук да се играят не само финалът за Купата на България, а защо не и да се излъчват крайните победители в турнира за Купата на УЕФА” - коментира Ивайло Николов.

По повод появилата се информация, че от следващия сезон изпадналият във втора дивизия Черноморец Бургас (София) ще играе мачовете си в Бургас, изпълнителният директор по спортно-техническата част на бургазлии Тодор Хънков коментира, че ако президентът на въпросния клуб Ивайло Дражев желае да играе на стадион „Лазур”, трябва да си плаща наем. “Действително игрището ще се натовари, защото освен ние и Нафтекс играе там. Ако Дражев дойде със своя отбор, може теренът да заприлича на картофена нива. При това положение за неговия тим вариантите са Каблешково и Поморие” - каза в сериозен тон Хънков.