Спортно-техническото ръководство на Черноморец обяви контролните срещи по време на подготвителния период. Двубоите ще се изиграят по време на подготовката в България и Австрия.

Вече станаха известни повечето от съперниците на бургаския тим. Треньорското ръководство предвижда двубоите да се играят на стадион "Лазур" на електрическо осветление, за да се избегнат жегите по време на летните месеци за подготовка.

Мачовете на стадиона ще съвпаднат със Световното първенство по футбол, но зрителите, които предпочетат да гледат Мондиала на огромния ЛЕД екран на стадион "Лазур" с размери 16 Х 9 метра, ще могат в паузите да видят и мачове на живо, изиграни от техните любимци.

Предсезонният маратон за футболистите на Красимир Балъков ще стартира с мач срещу Светкавица Търговище на 2 юли. На 4 юли съперник на "акулите ще бъде отборът на Сливен, на 6 юли е мачът с Етър Велико Търново, на 8 с Шумен, на 12 със Созопол. За 25 е предвиден последният контролен мач преди старта на новия сезон.

Три са контролите, които ще изиграе отборът на Черноморец по време на подготвителни лагер в Кьосен Австрия от 14 до 23 юли. На 18 е мачът с вицешампиона на Германия Шалке 04, планират се още два двубоя, като единият ще бъде срещу аматьорски отбор от областта, а другият срещу силен тим, който се подготвя в региона. Съперниците и датите на тези два двубоя ще станат известни до няколко дни.

Както вече бе обявено, подготовката на отбора на Черноморец ще започне на 28 юни. През първите две седмици и половина отборът ще се готви на новата си тренировъчна база в квартал Сарафово.