Отборът на Черноморец Бургас официално стартира селекцията за втория полусезон на родния шампионат. „Акулите“ подписаха договор с африканския нападател Жозюе Косингу Баламанджи. Африканецът е роден на 9-ти август 1989 година. Играе като офанзивен халф и нападател. Кариерата му дотук е преминала изцяло във френски отбори, като последно е защитавал цветовете на Реймс.

Баламанджи в момента е в родината си за уреждане на документи, като се очаква скоро да се присъедини към тренировъчния процес на новия си отбор. Към в момента с бургаския тим тренира и едно познато име от близкото минало на клуба. Един от любимците на феновете Адалтон Жувенал Дуду е на проби при „акулите“. Сърцатият бразилец беше в тима в периода между 2008 и 2010 година, като остави добри впечатления със своята борбеност и хъс на терена. Дуду в момента тренира с отбора, но предстои да се разбере дали ще му бъде предложен договор с клуба.

От няколко дни с бургаския тим тренира и изпълнителният директор на тима Пламен Киряков. Интересната инициатива на директора има за цел за вдигне духа на футболистите след тежката серия от мачове, които поставиха тима в борбата за оцеляване.