Черноморец Бургас записа първа победа в контролите в Анталия, след като победи с 2:1 втородивизионния румънски Вълчея, съобщи за Гонг пресдиректорът на акулите Евелин Кузманов.

Постеука се разписа в 23-ата минута за тима на север от Дунава, а точки за българския тим бяха Муса Койта в 33-ата и Рикардо Андре в 44-ата минути.

Мачът започна с много добро темпо, наложено от бургаските футболисти, които можеха да открият резултата още в първата минута, когато Койта бе изведен на добра позиция, стреля точно и силно, но вратарят на румънците прояви завиден рефлекс и успя да отбие.

Последваха нови добри атаки по двата фланга и силни завършващи удари на Георги Андонов и Костадин Дяков. Първият гол обаче, противно на логиката падна във вратата на „акулите” след изпълнение на ъглов удар, оставеният непокрит в наказателното поле Постеука успя да открие резултата.

Бургаските футболисти веднага отговориха с нови атаки и само десет минути по-късно изключително дейния в мача Муса Койта с премерен удар изравни. Последваха нови силни минути за черноморци, но липсата на шанс и хладнокръвие пред гола ги лишиха от нови попадения. В последната минута на полувремето след хубава атака и разбъркване пред румънската врата, Рикардо Андре вкара красив втори гол за отбора си.

Второто полувреме бе по-равностойно като и двата отбора не успяха да си отбележат нови попадения. Инициативата отново бе у символичните домакини от Бургас, които опитаха да направят преднината си по-комфортна, но не успяха да се възползват от създадените положения.

След края на мача старши треньорът Антон Велков сподели, че е доволен от старанието с което всички футболисти са се вложили в мача. Все пак той не пропусна да каже, че е видял и редица слабости в организацията на играта, но за тяхната корекция все още има време.

Следващата контрола на „акулите” в Турция ще се играе в сряда 9 февруари от 15 часа на комплекса Емирхан в Сиде, като противник в нея ще бъде убедителният водач във втора австрийска дивизия Адмира Тренквалдер.