В контролен мач футболистите на бургаския „Черноморец” победиха с 8:0 своите домакини от Сливен. Резултатът можеше да бъде двуцифрен, но след отбелязването на осмия гол гостите видимо намалиха оборотите и изчакаха последния съдийски сигнал на елитния рефер Атанас Димитров.

В срещата като титуляри взеха участие футболистите, които не играха в мача с Берое предния ден, спечелен с 2:1. Двубоят започна в добро темпо и Костадин Дяков откри още в седмата минута след извеждащо подаване на португалеца Марсио. В 36-тата отново Дяков бе точен след изпълнение на пряк свободен удар от около 25 метра.

Две минути по-късно дошлият на проби Дарко Ракичевич засече рикуширала топка в гредата след удар на Любчо Любенов и направи резултата 3:0. В началото на второто полувреме Венцислав Иванов – на два пъти и Ванчо Траянов отбелязаха ефектни попадения за 6:0, след подавания на Любенов и Марсио. Малко по-късно в две поредни минути се разписа и Тодорин Димитров – 66 и 67-ма, за да оформи крайното 8:0 за своя отбор.

След последните две попадения „Черноморец” аристократично намали темпото и играчите разиграваха топката в средата на терена като подканиха и реферът да свири края на срещата. След мача треньорът на бургазлии Димитър Димитров, който бе доволен от резултата, но не и от съпротивата на съперника, реши да даде половин ден почивка на своите футболисти, които утре ще тренират само веднъж сутринта.

В събота „Черноморец” гостува в Пловдив за поредната си предсезонна контрола, като съперник на бургаските футболисти ще бъде тима на местния „Ботев”.