Отборът на Черноморец победи Видима Раковски с 1:0 в мач от четвъртия кръг на А група „Акулите” бяха по-добри през целия мач, който се игра на стадион „Лазур” в Бургас. Единственото попадение в мача реализира Адриан Фернандес в 52-та минута на мача, а това донесе временното първо място за Черноморец.

Момчетата на Красимир Балъков набраха скорост и записаха трети пореден успех в шампионата, след като само в първия кръг направиха 0:0 с Академик София.

Домакините през цялото време атакуваха вратата на Видима и като по чудо резултатът не е бе по-категоричен за състава от Бургас.

„Акулите” демонстрираха по-голямо самочувствие, след като предишните два кръга взеха скалповете на ЦСКА и Левски. На няколко пъти Георги Андонов и Адриан Фернандес излизаха на добри позиции преди почивката, но зрителите на „Лазур” така и не видяха гол през първото полувреме.

Едва в 52-та Черноморец стигна го гола, който им донесе трите точки за класирането. След центриране в наказателното поле от фаул, Траян Дянков върна към точката на дузпата, а Адриан Фернандес с плонж засече за 1:0.

До края на мача вратаря на Видима спаси още няколко положения. Видима също сътвори две голови положения, но това се оказа недостатъчно, за да стигнат до изравнителен гол.

С успеха в съботната вечер Черноморец излезе начело в подреждането на А група с 10 точки в актива си. За сметка на това Видима Раковски зае 9-а позиция с 5 точки.