Изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков замина за Турция, за да приключи преговорите с турския елитен клуб Мерсин Идманюрду за продажбата на крилото Юсуф Уатара, съобщава БТА.

Разговорите между двата клуба вървят вече пет дни и са пред приключане, след като турците се съгласиха да платят половин милион евро. В момента Уатара е с националния отбор на Буркина Фасо на турнира за Купата на Африканските нации и само за шест месеца направи добро впечатление.

На стадион "Лазур" имаше още една опция за трансфер на нападател, но Яник Боли отказа предложението на украински клуб като неизгодно в извънфинансовата му част.

Преди началото на Общото събрание на акционерите днес Киряков прие представителна група на Обединения фенклуб. Запалянковците поискаха срещата заради слуховете, че финансовата ситуация в Черноморец е прекалено тежка и съдбата на клуба е под въпрос. На срещата присъства и заместник-кметът на града по строителството Костадин Марков, който е голям почитател на футбола.

"Няма никакви основания някой да се притеснява за бъдещето на клуба. Дълговете ни са управляеми и ние сме погасили значителна част от тях, които са съм държавни институции, към енергоразпределителни дружества", каза още Киряков.

Шефът на клуба каза още, че през лятото ще направи всичко възможно, за да подмени тревната настилка на "Лазур", която не е в добро състояние. Причина за това е, че два отбора едновременно играят домакинските си мачове на този терен.