До ден-два Черноморец Бургас ще се раздели с най-добрия си футболист – мароканския плеймейкър Аатиф Шаешу, научи БТА.

Халфът, който дойде през зимата в Бургас, ще премине в клуба от турската Суперлига Сивасспор. Цената на играча е 600 хиляди евро и турците са се съгласили да я платят. Футболистът също е доволен от личните условия, които му предлагат „червено-белите“ от Сивас, и се е съгласил да играе от новия сезон в този отбор.

Старши треньорът на Сивасспор Риза Чалимбай няколко пъти е идвал да гледа играча в Бургас и се убедил, че придобивката си струва. Чалимбай пък е в отлични отношения със Златко Янков, на когото е бил треньор в Бешикташ преди години.

След три години трудности в Суперлигата, през този сезон Сивасспор завърши на 7-о място в редовния сезон и взе участие в плейофите за място в Лига Европа. Там обаче тимът се провали и остана 4-и в баражната група. Клубът е финансово стабилен и целта през новото първенство е по-високо класиране от предходното.

Снощи представители на Сивасспор пристигнаха в Бургас за последни разговори с ръководството на „акулите“. Играчът също ще дискутира финалните детайли по личния си контракт.

Роденият на 2-и юли 1986-а година в парижкото предградие Фонтене халф дойде на стадион Лазур през зимата и за един полусезон заби 10 гола в българската А група. Качествата му бързо бяха оценени и той се превърна в желано попълнение на доста клубове, включително и на Левски.

Както и през зимата с Жужу, така и сега, сините предложили сваляне на цената и процент от следващ трансфер. Подобно нещо е неприемливо за бургазлии, които си патят именно от такъв тип договори с Левски и ЦСКА.

През зимата Черноморец продаде алжирското крило Жугурта Амрун-Жужу на друг турски клуб- Карабюкспор.