Черноморец Бургас се раздели с една от най-големите си звезди – Аатиф Шаешу, съобщиха от клуба. Французинът от марокански произход, който отбеляза 10 гола в 15 мача и направи истински фурор с представянето си, премина с трансфер в турския Сивасспор.

Сделката беше финализирана вчера и в следващите 3 години откритието на Димитър Димитров ще защитава цветовете на турския футболен клуб.

Междувременно отборът на Черноморец Бургас ще стартира своите контролни срещи утре от 11:00 часа. Тогава възпитаниците на старши треньора Димитър Димитров ще премерят сили с втородивизионния Септември Симитли. Срещата ще се играе на стадиона в Ракитово.

Бургазлии са на подготвителен лагер във Велинград, който ще продължи до 14 юли. През това време акулите ще изиграят още два спаринга – на 11-и с Раковски и на 14-и с Ботев Пловдив. Останалата част от подготовката за новия футболен сезон, черноморци ще проведат в домашни условия.

В момента проби в бургаския тим карат няколко чуждестранни футболисти, като до края на лагера ще има яснота дали някои от тях ще подпишат договор с клуба.