Черноморец Бургас продаде алжирското крило Жюгюрта Амрун-Жужу на турския клуб Карабюкспор снощи, предадоха медиите в южната съседка. Цената на играча е 600 хиляди евро и 10 процента от следващ трансфер. Договорът на Жужу с Карабюк е за 2,5 години, а финализирането на преговорите приключи снощи в 23:00 часа българско време.

Днес сутринта Жужу ще получи номера, с който ще играе, а също така и ще говори пред журналистите. Ако успеят да го картотекират, турците могат да използват алжиреца още в събота при домакинството на Трабзонспор от 21-ия кръг на местната Суперлига.

Карабюкспор се намира на 16-о място, в зоната на изпадащите, и прави всичко възможно да се измъкне. Карабюкспор има 15 точки, с 5 по-малко от първия над чертата Газиантепспор. Тъй като Жужу обаче е на 22 години, той ще има право да играе повече от един сезон и във Втора лига, ако се стигне до изпадане на Карабюкспор и оставане на тима повече от един сезон в по-ниското ниво.

Доскорошният играч на Черноморец беше придружаван от мениджъра Несим Нешадов, бивш играч на Литекс и Локомотив (Пловдив). За Жужу имаше предложение и от 4-ия в българското първенство Левски, който обаче предложи много по-лоши условия и за играча, и за Черноморец.

В Карабюкспор играе и един български играч – бившият нападател на Светкавица, Хасково, Левски и Локомотив Мездра Исмаил Иса, който обаче има едва два мача от началото на сезона.