Бразилският полузащитник Лоривал Асис вече не е играч на Черноморец (Бургас), след като бургазлии го продадоха на Габаля (Азербайджан), научи БТА. Асис пристигна в лагера на новия си отбор и взе номер 22, с който позира в хотела, където е настанен временно до намирането на апартамент.

Бургазлии ще вземат около половин милион евро за сделката, като парите ще бъдат предведени на три вноски. Самият Лоривал Асис, който играе по фланга, подписа личния си договор за три години.

Сделката за Лоривал Асис беше анонсирана като възможна миналата седмица, но едва в последните дни разговорите приключиха. Трансферът става със съдействието на мениджъра Несим Нешадов, който е приятел с турския треньор на Габаля- Фатих Кавлак.

Това е втори футболист, който акулите продават през това лято след алжирския плеймейкър Аатиф Шаешу, преминал в турския Сивасспор срещу 600 хиляди евро.

Тимът на Габаля завърши на 5-о място през миналата година в азербайджанското първенство, но амбициите са още този сезон да се бори за титлата. Супербогаташът Талер Хайдаров, който е собственик на клуба от Северен Азербайджан, стана известен с това, че преди няколко години ангажира Тони Адамс за старши треньор. Сега той реновира стадиона и след разширението това съоръжение трябва да има капацитет за 15 хиляди души.

Още няколко футболисти в момента пък карат проби в Черноморец. С най-сериозни шансове за нов договор е словашкият десен бек Матей Сива, който дойде от Теплице. 27-годишният футболист може да бъде използван и като дефанзивен халф. До момента трите сигурни нови попълнения са Исмаил Хасан от алжирския АСО Шлеф, Бейби Амара, който е под наем от Шатору (Франция), и нападателят Исуф Уатара от третодивизионния френски Ним.

Синът на старши треньора Димитър Димитров- Виктор, пък започна специализирани тренировки след претърпяна операция. 18-годишният Виктор, който играе като централен нападател, ще поднови занимания с топка след месец, а пълноценните му тренировки с отбора са планирани за след два месеца.