Черноморец отправи призив към феновете на тима към цивилизована подкрепа по европейски образец.

Ето и целия текст на обръщението към привържениците на акулите:

„Афиширан активно и последователно от самото начало на сезона, призивът на ръководството на „Черноморец - Бургас” към публиката за цивилизована подкрепа на отбора, според най-добрите европейски образци, стана болезнено актуален след последния мач с „Литекс”. Тогава съдиите към съдиите бяха отправени реплики, като израз на бурно негодувание срещу тенденциозните отсъждания на реферите в ущърб на „акулите”.

Хората по трибуните действително имаха основание да изразят гневните си реакции, ала начинът по който го сториха не е най-удачният, защото не носи полза, а напротив – нанася щети на бургаския клуб. Така и футболистите ще бъдат затруднени допълнително в преследването на желаната победа, и бургаските зрители могат да бъдат лишени от възможността да наблюдават своите любимци в европейски условия на стадион „Лазур”.

Публиката на „акулите” открай време се слави като една от най-толерантните и с европейско поведение в страната. Реноме, което е доказано и утвърдено във футболните среди и ако е било помрачавано, то е било само в много редки случаи. Ръководството на „Черноморец - Бургас” се надява и случилото се на мача с „Литекс” да попадне в графата „изключително редки инциденти”. Затова обаче е необходимо и реферите да бъдат в тон с европейската атмосфера и „Феърплея” в най-популярната игра.

Бургаският клуб е поел твърд курс към приравняване с европейските стандарти и поведението на публиката следва да е в унисон с този курс, защото зрителят е един от най-важните елементи в най-популярната игра.

Агитката вече демонстрира тенденция към масовизиране и стремеж към разнообразяване на хореографията и средствата за визуално - слухова подкрепа на любимците си. Ето това са позитивните новости, които хората от трибуните налагат като стил на поведение по време на футболните мачове.

Спортно – техническият щаб на „акулите” призовава всички, които обичат отбора на „Черноморец – Бургас” и футболната игра, да продължат с цивилизованата си и безрезервна подкрепа на отбора във всеки мач, като изразяват това по начин достоен за уважение и подражание.

Новия път, по който е поел отбора ни, ни задължава да се държим като европейци – завършва призива си към феновете спортно – техническото ръководство на отбора.”