Черноморец Бургас имаше доста трудности срещу Ботев Враца, но все пак победи гостите с 2:1 в среща от 8-ия кръг на А група. Въпреки множеството проблеми в лагера на врачани, те съумяха да открият резултата през първата част с автогол на Георги Терзиев, но Венцислав Христов бързо-бързо изравни.

През втората част "акулите" пропиляха доста възможности срещу уморения тим на Антони Здравков, но в 61-ата Исуф Уатара не сбърка, останал очи в очи с Михаил Иванов. Така отборът от Бургас прекъсна серията от две поредни победи, която започна след връщането на Здравков като старши-треньор на Ботев.

Още в първата минута на срещата зрителите на стадион „Лазур“ станаха свидетели на спорна ситуация. Уатара центрира към Младенов, той с глава насочи топката в тялото на Николай Маринов. Домакините веднага поискаха да бъде отсъдена дузпа, тъй като сметнаха, че състезателят на гостите играе с ръка, но реферът Николай Йорданов остана безмълвен.

Черноморец прекъсна устрема на Ботев Враца

източник: снимки: Пресцентър Черноморец

Последваха няколко обещаващи атаки към вратата на Михаил Иванов, но защитниците пред него умело пресичаха решителния последен пас или отнемаха топката.

В 18-ата минута футболистите на Антони Здравков създадоха напрежение в наказателното поле на Стоян Колев, след като Илия Илиев центрира от пряк свободен удар, но в настъпилото разбъркване никой не успя да отправи удар.

Черноморец прекъсна устрема на Ботев Враца

източник: снимки: Пресцентър Черноморец

Две минути по-късно обаче гостите вече изненадващо водеха в резултата. Крайният бранител Руслан Куанг се включи добре в атака и центрира, а Георги Терзиев се опита да изчисти топката от голлинията, но вместо това я заби във вратата си за 0:1.

Авансът на врачани обаче издържа само няколко минути, като в 27-ата Венцислав Христов изравни. Нападателят се ориентира най-добре при разбъркване в наказателното поле и с плътен удар от 7-8 метра прати топката във вратата.

„Акулите“ се хвърлиха стремително напред след попадението, но гостите отговориха с добра игра в защита и превърнаха мача в истинска битка. Все пак играчите на Димитър Димитров имаха шанс да обърнат резултата, но ударът с глава на Димов след центриране от ъглов удар попадна право в ръцете на Иванов.

Черноморец прекъсна устрема на Ботев Враца

източник: снимки: Пресцентър Черноморец

В 37-ата много активният Уатара центрира остро от фланга, но Иван с котешки рефлекс изби топката. Врачани отвърнаха със силен шут на Илия Илиев от дистанция, който обаче не затрудни особено Стоян Колев.

След почивката гостите опитаха да накъсат играта с множество фаулове, но тактиката им не сработи, а Асен Георгиев си изкара жълт картон. В 50-ата минута Младенов прати топката в наказателното поле от пряк свободен удар, но Димов с глава пропусна много добър шанс да изведе своите напред. Малко по-късно голмайсторът Венцислав Христов отново опита късмета си, но изстрелът му премина далеч от целта.

В 60-ата минута опорният халф на Черноморец Цветомир Цонков се размина за малко с гола, след като бомбеният му удар от дистанция мина на сантиметри в аут. Секунди по-късно обаче натискът на „акулите“ даде резултат. Венци Христов много хитро изведе Исуф Уатара сам срещу вратаря, а за последния остана само да прокара топката покрай Иванов – 2:1.

Ботев обаче не се отчая и в 65-ата минута Родригос Жайро можеше да изравни след центриране на Илия Илиев, но ударът му не бе сполучлив.

Постепенно обаче липсата на качествена физическа подготовка в лагера на Ботев стана все по-явна, като мачът влезе в удобно за домакините темпо. Те също видимо понамалиха оборотите, въпреки преднината си от само един гол. В 77-ата Венци Христов опита да създаде напрежение, като дълго време задържа топката в наказателното поле и изчакваше удобен момент да намери съотборник. Такъв обаче не дойде, а отбраната на гостите успя да се справи със ситуацията.

В 85-ата отново Христов можеше да реализира, но изстрелът му с глава профуча в аут. В 89-ата Мартин Василев стреля от 30-ина метра, но отново неточно, а до края най-забележителното беше официалният дебют на Станислав Дрянов, който във втората минута на добавеното време замени Даниел Младенов.

По този начин „акулите“ глътнаха малко въздух след колебливото си начало и вече са девети с 9 точки, докато Ботев Враца продължава да бъде в зоната на изпадащите – на 14-о място с 6 точки в актива.