Щабът на Черноморец-Поморие намери съперник за контрола на 6 февруари. Датата беше свободна по предварителната програма на старши треньора Петър Хубчев.

В събота от 14,30 ч втородивизионният тим ще посрещне на своя стадион лидерът в есенното класиране на Югоизточна "В" група Равда.

За поморийските "акули" мача ще пропуснат двама основни полузащитници. Цветан Филипов разкъса мускулни влакна още в първата проверка за годината срещу Русокастро /7:0/, а по-лека травма получи Любомир Божинов при авторитетната победа с 2:1 на терена на Сливен в края на миналата седмица. Васил Калоянов и Христо Лемперов са с трайни контузии още от есенния полусезон.

Зимното "разписание" предвижда всички оставащи спаринги на Черноморец - Поморие да се играят на собствен терен. На 10 февруари противник ще бъде Сливен, на 13-и - Несебър и на 20-и - Волов.

Наставникът Петър Хубчев залага на срещи вкъщи, защото програмата отрежда на възпитаниците му две поредни домакинства на старта на пролетния полусезон.

Петите в есенното класиране на Източната "Б" група записаха клубен рекорд с достигането до четвъртфиналите за купата на България, в които на 31 март посрещат елитния "Миньор" от Перник.