Ръководството на Черноморец Бургас, в лицето на изпълнителния директор на клуба Пламен Киряков, поиска оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Като причини за това бяха изтъкнати - промяната на регламента за Купата на България, според който бяха пренаредени квотите за участниците в европейските клубни турнири, случаите с Анисе и Мишел Платини.

На специална пресконференция Пламен Киряков обяви още: „Решението ни да излезем с това становище е продиктувано до голяма степен от срещата ни с ЦСКА. Не трябва президентът на БФС да дава съвет как един от клубовете - в случая нашият, да бъде прекаран. Да се уреждат взаимоотношенията между клубовете под натиск. Искането за оставка в морален акт, но ако г-н Борислав Михайлов не вземе решение да го направи, ние сме готови да предприемем следващата стъпка.“

„Ръководството на ПСФК „Черноморец-Бургас“ настоява президентът на БФС - Борислав Михайлов да подаде незабавно оставката си, поради невъзможността да се справя с управлението на БФС, съобразно с действащите нормативни актове“, заяви Киряков.

Изпълнителният директор на клуба продължи: „Случаите, в които пряко е засегнат ПСФК „Черноморец-Бургас“ са 3: Първият е с промяната на регламента на финала за купа България. Вторият е случаят „Анисе“ и третият е т.нар. случай „Платини“ - с неправомерното издаване на лиценз на ЦСКА за участие в първенствата и турнирите, в продължение на 3 години, при неизпълнение на задълженията по трансферния договор на Платини.“

„Първата причина e пренареждането на участниците за участие в европейските турнири. Съобразно с действащите наредби за първенствата и турнирите, в Лига Европа участва клубът, който е класиран на най-предно място в класирането на шампионата на страната, след всички клубове, които са се класирали за Лига Европа. Без да има промяна в приетата от изпълкома наредба, с едно неподписано писмо от сочените като негови автори лица, за които пък не е ясно в какво качество изменят регламента, още повече година по-късно след приемането на наредбата от ИК, се прави промяна в регламента за участие в европейските турнири. По този случай ние сме твърдо убедени, че сме в правото си и ще заведем съдебни дела срещу БФС, като ще търсим имуществена отговорност от централата” заяви Киряков.