Черноморец нанесе трета поредна загуба на Любимец, като постигна победа с 2:1 в мач от 8-я кръг на А група.

Първите минути на мача минаха без особени голови положения и пред двете врати. Играта бе концентрирана предимно в центъра на терена, а в 5-ата минута Будинов отправи удар по посока на вратата на Черноморец, но топката мина на метри от вратата. В 18-ата минута Манзоро изведе своите напред, след като се възползва от грешка в отбраната на домакините и направи 0:1. В 34-ата минута Фонсека пусна хубав пас към Чико, който напредна добре, но ударът му срещна сглобката на вратата на Рашков. По този начин Чико пропусна да удвои преднината на своя тим.

Началото на второто полувреме бе повече от успешно за Черноморец. Момчетата на Димитър Димитров удвоиха своята преднина още в 53-ата минута, когато след центриране на Манзоро от фаул, Чико покачи на 0:2. Радостта на бургазлии обаче не продължи дълго. В 55-ата минута Будинов бе добре изведен и успя да върне поне едно попадение, като направи 1:2. В 60-ата минута домакините претендираха за дузпа. Капитанът им Огнянов нахлу в наказателното поле на тима на Херо, където последва игра тяло в тяло с бранител на „акулите“. Главният рефер на срещата Таско Тасков обаче не уважи тези протести и посочи играта да продължи.

В 85-ата минута Любимец получи правото да изпълни дузпа. Дончо Атанасов нахлу в наказателното поле на Черноморец, а Чико го събори непозволено. Капитанът на Любимец застана зад топката, но пропусна да възстанови равенството и да донесе поне точка на своя тим.

С успеха Черноморец е 8-ми с 10 точки, а Любимец е 6-ти с 12 пункта.