20 хиляди евро на месец ще получава алжирското крило Жюгюрта Амрун-Жужу в първата година и половина от договора си с Карабюкспор, съобщиха турските медии. Както е известно, снощи Черноморец Бургас продаде най-конвертируемия си играч на 16-ия в турското първенство за 600 хиляди евро. В последната година от договора си пък заплатата на Жужу ще се увеличи с още 5 хиляди евро. Отделно от това, 22-годишният алжирец има фиксирани бонуси за мачовете- при победа, равенство и при определено класиране на отбора в първенството.

Заплатата е по-ниска от тази, която предлагаха на играча от друг турски отбор преди 10 дни- Самсунспор. Тогава обаче Жужу сам отказа и провали сделката, след като поиска много завишени условия.

В същото време пък стана ясно, че в Черноморец са имали още една конкретна оферта за този играч и тя е била от Газиантепспор, където играе Ивелин Попов. Изпълнителният директор на акулите Пламен Киряков обаче оставил писмото на Газиантепспор на втори план, след като проверката показала, че този отбор е некоректен при плащанията си и срещу него има заведени няколко дела в Турската федерация и във ФИФА.

Предложението от Газиантеп във финансово отношение не било кой знае колко различно от това от Карабюкспор, а и двата отбора са съседи в класирането.