Отборът на Черноморец направи тренировка в Кюстендил преди двубоя от предпоследния есенен кръг с Вихрен Сандански. Футболистите на Димитър Димитров – Херо, проведоха заниманието в чудесно настроение на градския стадион, въпреки дългото пътуване от Бургас. В заниманието на стадиона взе участие и изпълнителния директор Тодор Хънков, който изпълни всички упражнения заедно с футболистите, а след това се включи в тренировката на вратарите.

Групата от футболисти, която доведе Димитров в Кюстендил се състои от 19 играчи. В последния момент отпадна Иван Чворович, който на заключителната тренировка преди заминаването на отбора контузи малкия пръст на дясната си ръка. При направената рентгенова снимка се оказа, че вратарят има фрактура и ще се наложи да му бъде поставена обездвижваща шина за около 20 дни, което автоматично го вади от състава до края на полусезона.

Треньорите коментираха факта, че през този сезон на вратарите в отбора не върви. Преди месец Иван Чворович бе нападнат и бит в центъра на Бургас, което го извади за месец от подготовка на отбора. Преди това стражът очакваше повече от месец документи и работна виза. В началото на шампионата пък младокът Янко Георгиев счупи пръст отново на тренировка и отсъства повече от месец. В контролата с Поморие, играна в сряда, Георгиев се контузи в бедрото, след сблъсък с противников футболист. Така в срещата с Вихрен освен на Владо Стоянов Димитров ще разчита на опитния Тодор Попов, който в началото на сезона бе взет от Поморие.

За днес програмата на отбора включва тренировка на терена в Кюстендил, след което Черноморец ще потегли за Сандански.