Черноморец постигна победа с 1:0 над гостуващия Пирин Благоевград на стадион "Лазур" в Бургас в последен мач от 14-ия кръг на "А" група.

Така възпитаниците на Красимир Балъков събраха 28 точки и се утвърдиха на третото място в класирането. Лидер е Литекс с 34 точки, а втори е Левски с 29 точки.

Домакините имаха игрово превъзходство през цялата среща и заслужено стигнаха до успеха.

В 36-ата минута Георги Андонов отправи силен удар от 30 метра под гредата, но Благой Макенджиев акробатично изби в корнер.

Две минути по-късно Енис Хайри намери Муса Който, който стреля от 15 метра, но Макенджиев отново спаси.

В следващата атака Черноморец поведе. Койта беше изведен в дясно в наказателното поле от Марсио Нуньо, конгоанският нападател пусна покрай Макенджиев, топката се отби в гредата и Адриан Фернандес отблизо с шпагат я вкара в мрежата.

След почивката бургазлии продължиха да доминират.

След час игра след грешка в защитата на гостите Фернандес от 13-14 метра шутира над гредата. Малко по-късно отново Фернандес пропусна още добра възможност.

В средата на полувремето Пирин пропусна най-чистото си положение. Руслан Иванов получи пас в дясно в наказателното поле и шутира опасно към близката греда, но Паскал Борел изби в корнер.

В 72-ата минута Марсио Нуньо центрира от корнер от ляво и Георги Андонов засече с глава от 6-7 метра, но право в ръцете на Макенджиев

В края Хайри можеше да отбележи второ попадение, но ударът му с глава кацна на напречната греда след центриране от фаул от дясно на Марсио Нуньо.