Черноморец Бургас записа нова победа с 2:1 срещу Локомотив София в дербито на 10-я кръг на А група. „Акулите” обърнаха развоя на мача в началото на второто полувреме и стигнаха до победата само за десет минути. Това е четвърта поредна победа за Черноморец над софийските отбори, като по-рано през сезона „акулите” се справиха с ЦСКА, Левски и Славия. Още по-интересното е, че и четирите победи за Черноморец срещу тези отбори са с резултат 2:1.

Мачът започна обещаващо за гостите от Локомотив София, след като още във 6-та минута Светослав Дяков центрира в наказателното поле, където Искреп Писаров бе оставен непокрит и с премерен удар прати топката в долния десен ъгъл на Борел за 0:1.

До края на полувремето домакините имаха надмощие, но Боян Пейков на няколко пъти се наложи да отразява удари на Марсио, Андре, Муса Койта, Зайц и Крумов.

Второто полувреме започна отлично за домакините, които успяха да се върнат в мача, след като в 47-та минута Марсио Нуньо центрира от корнер в наказателното поле на Локомотив София, след което Хайри бе оставен непокрит и засече топката с глава и я прати в мрежата на Пейков, който се намеси неубедително. В 56-та минута след центриране в наказателното поле на Локомотив, Лис успя да си спре топката и стреля със задна ножица, но Пейков спаси.

Черноморец бързо стигна и до втори гол в мача, който падна в 57-та минута, когато Муса Койта направи двойно подаване със Орлин Старокин, който навлезе в наказателното поле на Локомотив и пусна чудесен пас към Лис, който бе оставен непокрит и сам срещу Пейков нямаше никакви проблеми да го преодолее за 2:1.

В следващите минути футболистите на Черноморец успяха да задържат преднината си, като успокоиха играта и не позволиха на футболистите на Локомотив да застрашат сериозно Паскал Борел.

В 68-та минута Димитров центрира в наказателното поле на Черноморец, след което Асамоа стреля с глава, но Борел спаси. Във втората минута на даденото от съдията продължение домакините можеха да стигнат до още по-убедителен успех, след като Морис пусна добър извеждащ пас към Лис, който излизаше сам срещу Пейков, но той се намеси и изби топката.

След тази победа Черноморец остана на трето място във временното класиране с актив от 22 точки, колкото има и Литекс, но ловчанлии са с по-добра голова разлика. Локомотив София остана на четвърта позиция с 19 точки. Левски продължава да бъде лидер с 25 точки.