Отборът на Черноморец разпространи декларация, в която се казва, че твърденията за уговорени мачове на тима не отговарят на истината.

Ето и официалното съобщение до медиите:

„Във връзка с публикации в днешния печат и електронни сайтове, по повод сигнала на г-н Ивайло Дражев до ДАНС, Главния Прокурор на Рeпубликата, до Агенцията за Финансово разузнаване, до Народното събрание Комисията по младежта и спорта, до Държавната агенция по хазарта, за участието на ПСФК Черноморец – Бургас АД в уговорени мачове, ръководството на клуба ще извърши незабавна проверка във връзка с тези клеветнически информации. Спортно-техническото ръководство на клуба заявява ясно и категорично, че отборът на Черноморец Бургас и негови представители не участват в уговорки на мачове и е под достойнството ни да го правим.

Ръководството на клуба ще направи щателна проверка на изнесените факти и твърдения от лицето Ивайло Дражев. Ще предприемем всички законови действия за установяване на източниците на информация и след това ще потърсим правата си по съдебен ред за оклеветяването и накърняването на доброто име на нашия клуб.

Ние играем честно и не подлагаме на никакво съмнение резултатите постигнати в двубоите със Сливен и Локомотив Мездра, които са посочени в сигнала на Дражев. Дори може да съжаляваме за пропуснатите възможности да победим и в двата мача. Отборът на Черноморец Бургас първи в страната въвежда и налага европейските стандарти в организацията на футболния процес на всички нива в своите структури и е извън контекста на нашите разбирания, дори да коментираме такива теми, които обаче за огромно наше съжаление, не са прецедент във футболното ни първенство.”