Черноморец не срещна затруднения при домакинството си на Ботев и победи с 2:0 след голове на Ектор Гонсалес и Костадин Дяков през първото полувреме. По този начин „акулите” отново излязоха на първо място в класирането поне за 24 часа преди мача на ЦСКА с Миньор в неделя.

Двубоят на стадион „Лазур” започна отлично за домакините, които още в 9-та минута получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Траян Дянков в наказателното поле. Зад топката застана Ектор Гонсалес, който без проблеми реализира 11-метровия удар с техничен удар.

В 34-та минута преднината на домакините бе удвоена чрез Костадин Дяков, който вкара след страхотен удар от около 25 метра. Вина за попадението имаше и стражът на гостите Лука Бриньоли, който не се намеси по най-добрия начин.

До края на полувремето Чиликов и Тошев можеха да вкарат трети гол и окончателно да решат мача, но ударите им бяха отразени от италианския вратар.

През втората част гостите, които отново бяха с едва двама българи в титулярния си състав, опитаха да стигнат поне до почетен гол, но опитите им се оказаха безуспешни.

Най-чистото положение се откри пред Алберто Ребека, който нахлу отдясно в наказателното поле, но изстрелът му нацели напречната греда.

Със спечелените три точки временният лидер ще остане най-малко на второ място и след 10-тия кръг. „Акулите” имат 26 точки, с една повече от ЦСКА и с 4 пред третия Литекс. Ботев пък остана на последно място с едва една точка.