Всички футболисти на Черноморец се явиха на първата тренировка на отбора за новата седмица. Лекуващите доскоро контузии Николай Кръстев, Костадин Дяков и Александър Стоймирович вече се включиха на пълни обороти в заниманието на отбора.

Нилтон Кардосо също тренира с отбора, като състезателят ще премине фитнес тест в четвъртък, за да се установи дали е готов за тежкото изпитание срещу Литекс в събота.

Преди днешното занимание играчите изгледаха на видео подбрани моменти от мача с Миньор Перник, както и такива от двубоите на Литекс в последните кръгове. Всички в отбора съзнават важността на предстоящия двубой и се готвят концентрирано за него.

Междувременно стана ясно, че поредното издание на турнира „Ние сме акули” за децата, родени през 2000 година, се отлага, поради обявената грипна ваканция в Бургаска област. Очакваната с голям интерес футболна проява се отлага за по-късна дата. Провеждането на турнира ще бъде съобразено с климатичните условия.

До този момент на стадион „Лазур” се проведоха два турнира за родените през 1998 и 1999 година, в които участие взеха представители на над 20 бургаски училища. Всички участници получиха грамоти подписани лично от Красимир Балъков и Фреди Бобич, а победителите си тръгнаха с големи представителни купи на Черноморец Бургас.