Черноморец може да привлече още тази зима двама или трима млади германски футболисти, съобщава германската преса. Става въпрос за играчи, които не могат да си намерят отбори в Бундеслигата. Според десният защитник Йохен Зайц, който говори пред сайта spox.com, Черноморец е много добър вариант за такива играчи.

"Модерен стадион, амбиции за участие в Европа, немско-говорещи съотборници и колеги в отбора, обяснява предимствата на Черноморец Йохен Зайц, на чиято съвест трябва да тежат пораженията срещу Славия и Локомотив (София), както и още голове във вратата на Черноморец.

"Но ако някой от тези футболисти бъде харесан от отбор от Бундеслигата, то Бобич и Балъков (изпълнителен директор и треньор на Черноморец), те със сигурност няма да му правят спънки да се върне, казва още Зайц. Той е един от тримата германски футболисти заедно с вратаря Паскал Борел и нападателя Матиас Морис. Към тях трябва да бъде добавен и трансферната загадка Енис Хайри- тунизиец с германски паспорт, изиграл едва един мач за цяла есен, но пък известен с ежегодната си смяна на отборите.

Материалът допълва, че в германската група влизат старши треньорът Красимир Балъков, Фреди Бобич и помощник-треньорите Илия Груев и Йончо Арсов. След това се повтаря, че екипът работи в дългосрочен план, а собственикът на клуба Митко Събев се е ангажирал с изграждането на модерен стадион с 30-хиляди места. Работата по този проект обаче засега не е започнала.