В един зрелищен и изключително напрегнат и оспорван двубой, Черноморец Бургас пропусна да се поздрави с победа в мач срещу престижен съперник като Бран Берген, като двубоят завърши 0:0. Тимът от Норвегия е редовен участник в европейските клубни турнири и се представя на добро ниво в тях.

Двубоят започна много динамично като двата отбора хвърляха изключително много сили в средата на терена. От самото начало „акулите” установиха” лек териториален превес и с дълги диагонални пасове поставяха на изпитание защитата на скандинавците. Дяков, Крумов, Тошев и Андонов тормозеха с бързите си пробиви средната линия и крайните бранители на норвежкия тим. Цонков, Старокин, Терзиев и Дянков успяваха да се справят с атаките на противника, а голямото желание на младоците Пехливанов и Костадинов допринасяше за добрия тонус в играта на бургазлии.

Най-чистото положение през първата част се откри пред Цонков, който с прецизен удар намери напречната греда зад вратаря на норвежците. Опасни удари отправиха и Терзиев с глава, както и Тошев. На два пъти и вратарят Стоян Колев се намеси авторитетно при опасности пред своята врата.

През второто полувреме играта запази облика си. Въпреки напрегнатия характер на срещата, старши треньорът на „акулите” Антон Велков даде възможност на няколко от младите футболисти да се включат в игра. През вторите 45 минути в рамката на вратата застана 19-годишният Ник Дашев, който също се представи на високо ниво в мача. В последните 15 минути Черноморец показа повече свежест, а разнообразието в атаката внесено от Савио, Лис и Койта можеше да се увенчае с гол в 78-та минута, но центрирана топка, засечена с глава от Лис, премина на сантиметри над напречната греда.

До последния съдийски сигнал и двата отбора показаха желание за игра и победа, която според повечето присъстващи на стадион Емирхан повече прилягаше на бургаския тим.

Мачът бе изгледан от много мениджъри, треньори както на български, така и на чужди клубове, скаути от различни страни и почиващи в турския курорт. Седем телевизионни екипа направиха пълен запис на срещата, а 6 фоторепортери документираха интересните моменти от мача.

Утре старши треньорът Антон Велков реши да даде половин ден почивка на играчите, които сутринта ще направят възстановителна тренировка, а след обяд ще се разходят до близкия град Манавгад, за да напазаруват подаръци за своите близки.