Черноморец Бургас и втородивизионният швейцарски Винтертур завършиха при равенство 2:2 в 105-минутна контролна среща в турския курорт Сиде.

По разбирателство между треньорите Красимир Балъков и Боро Кузманович мачът се игра в една част от 60 минути, със съвсем кратко прекъсване след първия половин час и втора част от нормални 45 минути.

Двубоят не започна добре за акулите, като съперникът им спечели правото да изпълни дузпа още в шестата минута, когато Кардосо загуби топката, Абраши овладя и бе фаулиран от Николай Кръстев в наказателното поле. Антич застана зад бялата точка и не сгреши.

В 26-ата минута Винтертур стигна до втори гол след поредна многоходова акция завършила с подаване надясно към Абраши. Той влезе в наказателното поле и шутира силно, вратарят Паскал Борел изби, но притичалият наблизо Ленжани засече в мрежата.

Черноморец бързо се върна в играта в 30-ата минута, когато Матиас Морис получи пас от дълбочина и овладя много добре топката, излъга защитник и от границата на наказателното поле с левия крак изпрати топката в долния ляв ъгъл на швейцарската врата.

През следващия половин час не се случи почти нищо запомнящо се, а след края на първия игрови час Красимир Балъков пусна изцяло нова единадесеторка.

Новите 11 на терена бързо изригнаха и изравниха още в 63-ата минута. Траян Дянков центрира отляво и от много близко разстояние Далма Да Силва вкара за крайното 2:2.

С оглед на по-дългата продължителност на мача, интересен ход в средата на втората част предприе треньорът на Винтертур Боро Кузманович, който върна в игра двама от по-рано заменените си играчите, за да подържа тима си свеж до последната 105-а минута.