Футболистът на Черноморец Педро Маркес – Педриня по всяка вероятност ще пропусне мача на „акулите” срещу Локомотив Пловдив. Той получи контузия преди десетина дни и не попадна в групата за последните два мача на отбора. Състояниято на халфа се подобрява с всеки изминал ден, но лекарят на тима и треньорското ръководство решиха да не рискуват здравето на футболиста, с оглед на по-тежките теренни условия през сезона и дадоха почивка на състезателя. Той тренира на облекчен режим, отделно от своите съотборници, което прави участието му в предстоящия двубой почти невъзможно.

От останалите футболисти с малки проблеми преди последния кръг на първенството е Матиас Морис, но той ще може да участва в мача в понеделник, ако старши треньорът Красимир Балъков реши да го включи в групата. Най-новото попълнение на отбора Лис Мутис вече тренира без предпазната шина на ръката си, а последният преглед направен преди ден показа, че неговата травма в костицата на дланта на ръката, е напълно отшумяла. Габриел Атц също се включи в тренировките от вчера и втори ден тренира наравно с останалите си съотборници. Той ще премине специални тестове, които да покажат моментното му състояние. Ако те преминат успешно няма да е учудващо бразилският защитник, шампион на Русия с „Рубин” Казан, да попадне в групата за някой от двата мача на „акулите” до края на годината.

Днес футболистите на Черноморец тренираха на Кампуса. Всички играчи са много мобилизирани и се готвят изключително сериозно за последния шампионатен мач в Пловдив.