Първа тренировка за седмицата направиха футболистите на Черноморец Бургас. „Акулите” почиваха два дни и от днес започнаха подготовка за следващия си шампионатен мач срещу тима на Миньор Перник.

Неприятна травма по време на тренировка получи новото попълнение в отбора, конгоанския национал Лис Мутис. Той контузи ръката си и след прегледа при специалист се оказа, че има съмнение за спукване на кост на дланта на лявата си ръка. Травмата не е тежка, но се налага Мутис да тренира на облекчен режим поне седмица. Заниманията с футболиста ще бъдат водени от кондиционния специалист Трендафил Терзийски. През това време ръката на Лис ще бъде обездвижена със специална шина. Възстановяването се очаква да продължи около 3 седмици. Така мениджърът Красимир Балъков няма да може да използва нападателя, който дебютира с гол още в първия си официален мач за „акулите”, в предстоящия двубой с Миньор Перник. Лекарите обаче смятат, че са налице всички шансове, голмайсторът да бъде на разположение на своя треньор за мача срещу „Берое” в Стара Загора на 6 ноември.

Пропусналият поради вирусно заболяване последната среща Йохен Зайц, вече е напълно възстановен и тренира наравно със съотборниците си.

Днес играчите ще тренират два пъти на кампуса „Гнездо на акули”.